Friday, September 01, 2017

Eventyrfortellinger om Venezuela: «Fake news» i bøtter og spann!

Eventyrfortellinger om Venezuela: «Fake news» i bøtter og spann!
(En forkortet versjon av dette innlegget kom i dagens Bergens Tidende)
Eventyrfortellinger om Venezuela: «Fake news» i bøtter og spann!
Seriøse analytikere (i motsetning til ideologiske motiverte journalister), har konstatert at Venezuela har en opposisjon som ingen burde støtte....
I en lederartikkel og en tosides reportasje 1. august, stadfester BT sin deltagelse i en samstemt, internasjonale media kampanje for å få til regimeskift, mot landets demokratisk valgt regjering, til fordel for akkurat denne opposisjonen som ingen burde støtte.
En opposisjon som er ekstremt voldelig, saboterende, hensynsløs og til dels fascistisk, og hvis målsetting er å destabilisere landet og tvinge fram et regimeskift med støtte fra USA og ekstreme høgrekrefter på kontinentet. Opposisjonen gruppert i koalisjonen MUD har intet politisk program, har aldri bidratt konstruktiv for å løse landets alvorlige problemer, og har ikke anerkjent et eneste valg siden Hugo Chávez kom til makt i 1999. Deres metoder har vært vold, destabilisering, kaos, sabotasje og statskupp.
Hvorfor da har BT briljert med sine ukritisk støtte til denne voldelig og saboterende opposisjonen i to tiår? Alle burde gå inn i arkivene til BT og lese om igjen lederartikkel etter statskuppet i 2002. Et kupp støttet av de samme aktørene som finnes i dagens opposisjon. Den gang ble alle de demokratiske organene i landet oppløst, og kuppet førte til flere titalls dødsfall. Paradoksalt var det at når denne lederartikkel, som lovpriste kuppmakerne for å ha reddet landet fra en «diktator» kom på trykk, hadde landets fattige befolkning allerede strømmet ned fra slummen på åssidene i Caracas og jaget kuppmakerne vekk fra presidentpalasset.
Nå vil BT ha oss til å tro at resultat fra søndagens valg for en grunnlovsgivende forsamling var manipulert, og at de fleste velgere ble presset til å stemme for regimet. Dette uten et fnugg av bevis, bortsett fra opposisjonens uttalelser. I motsetning til de oppblåste resultatene fra en farseaktige, propagandistisk og uformell avstemning som opposisjonen arrangerte to uker tidligere, og som ble ukritisk godkjent av BT. Til tross for at det var ingen kontroll av dokumenter, at mange stemte flere ganger, og det framligger bevis for juks med stemmetall fra flere valglokaler. Merkeligste av alt var at alle stemmesedler og valglister ble brent rett etter opptelling for å hindre verifisering av resultatet.
Men det er ikke bare stemmesedler som blir brent. Under de siste protestene, som begynte i april i år, har opposisjonsaktivister tatt i bruk en ny og grotesk metode for å spre frykt. Over 20 antatt regimetilhengere har blitt lynsjet, antent og brent levende, noe som forårsaket at flere av de døde på grunn av skadene!
Selvfølgelig er dette en opposisjon som ingen burde støtte BT!
Dave Watson
Latin-Amerikagruppen i Bergen

No comments: