Tuesday, February 20, 2007


Legger ved debatt innlegg sendt til lokalavisene i Bergen. Litt relevant for Venezuela når vi husker at den siste høyre/krf/venstre regjeringen ga penger til både Cubanske opposisjonen og Sumate i Venezuela!


Bergen Høyre og Kampen mot Terror
Torsdag i forrige uke holdt Bergen Høyre et åpent debattmøte med representanter fra en anti-Castro eksilkubansk organisasjon. Målet var å formidle negative propaganda om Castroregimet til det norske publikum.

Alle honnør til Høyre, det er ikke ofte at vi får anledning til å møte representanter fra en organisasjon med så sterk tilknytning til internasjonal terror her i Bergen by.

Organisasjonen som de representerer Directorio Democratico Cubano (Cubanske Demokratisk Direktorat) er finansiert nesten utelukkende av penger fra US-regjeringsorganer, to av disse USAID og National Endownment for Democracy har blitt favoritt redskaper for CIA sine desstabiliseringskampanjer rundt om i verden. I 2002 kom nesten 90% av organisasjonens finansiering fra disse to regjeringsorganer.

Organisasjonens leder, Orlando Gutierrez-Boronat, var tidligere medlem av terror organisasjonen Organización para la Liberación de Cuba som har utført flere terrorangrep både på Cuba og andre land på det amerikanske kontinentet.

En av innledere var medlem av en gruppe som ble avslørt og arrestert i 2003 for å ha drevet undergravende virksomhet på Cuba i regi av USAs interessekontor i Havana, det viste seg da at samtlige i gruppen ble lønnet derifra. I en omfattende kampanje for å beskylde Cuba for menneskerettighetsbrudd og angrep mot pressefrihet ble flere av de arrestert søkt fremstilt som journalister. Men den Latin Amerikanske journalist forening, Federacion Latinoamericana de Periodistas (felap), konstaterte at de eneste ekte journalistene i gruppen var Cubanske etterretningsfolk som infiltrerte og avslørte medlemmene som agent provocateurs. M.a.o. agenter som arbeidet for et fiendtlig fremmedmakt. Ser vi på straffeloven i flere Europeiske land som Frankrike og Sverige, for ikke å nevne USA, så er strafferammen for denne form for undergravingsvirksomhet i regi av et fremmedmakt satt fra 6 til 20 års fengsel.

Denne form for løgnaktige mediekrig i regi av USA har pågått i flere år. I september 2006 ble det avslørt at rundt 50 journalister i Florida hadde mottatt regelmessig utbetalinger fra delstatsregjeringen for å formidle anti-cubansk propaganda i sine respektive TV, radiokanaler og aviser. Noe av disse journalister ansatte ved El Nuevo Herald ble oppsagt, og redaktøren begrunnet avgjørelsen sånn: ”De hadde krenket den troverdigheten som binder journalister og publikum sammen, avisen kan neppe garantere objektiviteten eller integritet hvis noen av journalister blir finansiert av en eller annen skjulte formidlingsorganisasjon, spesielt når denne organisasjonen er en offentlig instans.”

Når det gjelder den overdrevet kampanjen for å bevise grov menneskerettighetsbrudd i Cuba er det vanskelig å finne noe grunnlag i virkeligheten for disse beskyldingene. Ingen forsvunne, likviderte eller torturerte slik som vi finner i andre Latinamerikanske land, spesielt i de USA vennlige slik som Colombia, hvor en flere journalister, fagforeningsaktivister og studenter blir drept hvert år. Ser man på Amnesty sin hjemmeside måtte man scrolle ganske langt nedover siden for å komme til et påstått tilfelle av trakassering utført av Cubansk myndigheten. Alle de alvorlige brudd på øya, som tortur og inhumane behandling, utføres på USAs Guantanamo basen i følge Amnesty Norge, hvor det dessverre viser seg at også Norske selskaper er involvert!

Skal man se på tilfeller av trakassering, overfall og dødstrusler burde man reiser til Miami hvor det eksilcubanske mafiaen praktisere slike på en daglig basis mot de som er uenige i deres metoder eller ønsker en dialog med regimet i Cuba. Dette har blitt grundig kartlagt av menneskeretrettighetsorganisasjonen Americas Watch. Anti-Castro eksilmiljø i Miami er en lappeteppe av uhumske organisasjoner og personer, millionærer, høyre ekstemister, CIA agenter, mafia og terrorister.

Som ventet, Bergen Høyres gjester avfeide alle disse påstander med en blanding av motbeskyldinger, (det ble b.la. antydet at undertegnede fikk betaling av den Cubanske staten!) og rent løgn, det ble for eksempel sagt at organisasjonens leder var bare 11 år gammel når den påstått terror virksomhet fant sted. Han var faktisk en 20 åring, noe som kan lett konstateres fra organisasjonens egen hjemmesiden på Internett!

Dave Watson

1 comment:

Anonymous said...

"Orlando was born in Havan a , Cuba in 1965" dette kan konstateres på Directorios hjemmesiden her: http://www.directorio.org/officers/index.php
Han var aktiv i terror organisasjonen Organización para la Liberación midt på 70 tallet.

Jeg regner med at Bergen Høyre folk er i stand til å gjøre enkle matte regnestykker.

Påstanden om at Gutierres var en 11 år gammel terrorist hentet fram en del latter fra de samlede høyre folk, But who gets the last laugh?