Wednesday, February 14, 2007

Latin-Amerikagruppen i Bergen har stiftet en Venezuelagruppe!

Gruppen ble stifted 6. februar med sirka 15 deltagere.

Oppsumering av møte:

Diskusjonen dreiede seg hovedsakelig om to ting:

1) Å danne et nettverk der forskjellige organisasjoner/personer kunne jobbe sammen om fellesmål for å støtte prosessen i Venezuela og motarbeider anti-Chavez propaganda som den såkalte ”mainstream” media formidler. Organisasjonen ”Hands Off Venezuela” ( http://www.handsoffvenezuela.org/home/ ) ble foreslått som en mulig modell for et slikt nettverk, spesielt med hensyn til at de har klart å få fagbevegelsen engasjert i flere land.
Vi ble enige om at å allerede danne en slik organisasjon var kanskje litt for ambisiøse og at vi kunne kanskje begynne med å danne en løsere nettverk rundt en e-post liste. Listen kunne brukes for å kommunisere og formidler artikler som kunne evt. distribueres til avisredaksjoner rundt om i landet. Even har allerede opprettet listen. For å melde deg på e-postgruppen (jeg tror at alle som oppga e-postadresse på møte tirsdag er meldte på av Even) skriver en e-post til: nettverk_for_venezuela-subscribe@yahoogroups.com
En ”Nettverk for Venezuela sin blogg” er neste skritt.

Iselin skal ta kontakt med De Bolivarianske Sirklene i Oslo og spør om de ønsker å være med.
Dette nettverket kan evt. danne basisen for en mer strukturert organisasjon hvis oppslutningen tilsier det (vi må også bli litt provaktive for å få flere til å slutte opp om initiativet, spesielt innenfor fagbevegelsen)

2) Å danne en Venezuelagruppe i Latin-Amerikagruppen i Bergen (LAG-Bergen) evt. en samordningsgruppe for Latin-Amerikagrppene i Norge.
Vi ble enig om å danne en Venezuelagruppe i LAG-Bergen og fatter et forslag til Årsmøte (20. februar). Denne gruppen vil fungere som en pådriver for Venezuela-arbeid innen for LAG-Norge. Vi bestemte oss for å prioritere følgende oppgaver:
a) Arrangerer Norge-turen til 3 representanter fra grasrotorganisasjoner i Venezuela i
mars-april.
b) Lager informasjonsmateriale for både intern og ekstern (skoler/fagforeninger osv.)
bruk.
c) Sondere muligheten sammen med andre lokallag om å danne en samordningsgruppe for Venezuela.
d) Skriver artikler for tidsskrifter og aviser.

Dette er en litt begrensede oppgavelist og på ingen måter utelukker mulighet for flere saker hvis noen ønsker å ta initiativ. Dette som er viktig å vite er at søknadsfrist for penger til informasjonstiltak er 15. februar, så møtet på tirsdag er siste sjanse for å lansere ideer som koster penger før høst semester (fristen 15.september).

Er du interessert i å være med i dette arbeidet send en e-post til lagbg@kvarteret.uib.no for å få informasjon om fremtidige møter.
For å melde deg på listen til nettverket følg instruksjonene under punkt 1) over.

No comments: