Friday, November 10, 2006

Møte om valg i Venezuela tirsdag 14.november

VENEZUELA:
Sosialisme for det 21 århundre?


Venezuela holder presidentvalg 3.desember. Meningsmålingene viser en trygg seier for Hugo Chavez og muligheter for å fordype den Bolivarianske revolusjonen. Det blir den tolvte folkeavstemningen på rad der et stort flertall av det venezuelanske folket gir sin tillit til Chavez og den revolusjonære prosessen.

Men USA mener at den venezuelanske regjeringen er udemokratisk, og til og med diktatorisk. Forsøk for å styrte Chavez ved hjelp av statskupp og andre ulovlige metoder har slått feil på grunn av støtten den revolusjonære prosessen har fra landets fattige flertall. Det er igjen redsel for at opposisjonen støttet av USA tar i bruk ulovlige metoder for å destabilisere valgprosessen som et påskudd for å erklære valget ugyldig.

Iselin Strønen (sosialantropolog med feltarbeid fra Venezuela) og Olaf Svorstøl (fra de bolivarianske sirkler i Norge) holder foredrag om situasjon i forkant av valget og fremtidsperspektiver for den revolusjonære prosessen i landet.

Tirsdag 14. november kl.19:00
Speilsalen, Akademiske Kvarter

LATIN-AMERIKAGRUPPEN I BERGEN
http://www.latin-amerikagruppene.no/Lokallag/Bergen/index.html

3 comments:

Anonymous said...

Heisann!

Synes det virker litt rart at denne Chavez skal ha så klar ledelse på disse meningsmålingene, mine kilder fra landet påstår jo at den andre kandidaten synes å ha stor oppslutning. Eventuelt: Er det sikkert og hevet over enhver tvil at Chavez med sin makt og innflytelse over samtlige juridiske institusjoner i landet IKKE "bestikker" valgapparatet til å ordne seier for den sittende presidenten i dette valget`?

dave said...

Disse meningsmaalinger som jeg refererer til,i motsetning til opposisjonens som er laget av stortsett fiktive oganisasjoner, er alle paalitelig, f.eks spanske universiteter og til og med Miami Herald,som ikke er kjent for aa vaere Chavez vennlig!

dave said...

Hei viking!

Jeg tror at hvis du leser artikkelen over "Kontantstoett kommer til Venezuela" vil du se hvem det er som virkelig bestikker!

I enn hva som helst annet land aa tilbyr kontant utbetalig til folk for aa faa dem til aa stemme for et bestemt kandidat vil ha blitt betraktet som bestikkelse, ikke sant?

Torsdag var siste dagen for aa komme med valgpropaganda. Opposisjon benyttet mulighet ved aa utvide tilbudet om "Mi Negra" minibank kort til baade studenter og husmoedre.

De har ogsaa blitt meget opptatt av at valgraadet fjerner kontrolsystemet for aa hindre at folk stemmer mer enn en gang fra valglokalene. Saa det spoers om hvem det er som har tenkt aa bruke fusk!

Og ja, opposisjonskandidaten Manuel Rosales har stor oppslutning, hele 140 politiske og sosiale organisasjoner staar bak han. Det de har til felles er at samtlig foer finansiering fra USA.
(se Eva Golinger: dokumenter offentligjoert under "Freedom of information act" i USA).

Husk ogsaa at Rosales skrev under deklarasjonen som avskaffet alle de lovlige folkevalgte organer og hoeyesterett i det misslykket kuppet i 2002.

Demokrat!!! You Bet!